Today I'm gonna brew a single Mosaic hop pale ale.
First step, measuring malts.
싱글 모자익홉 페일에일을 만들거예요.
우선 몰트 양을 잽니다.
Put all malts in a steeping bag, leave it at 65 degrees celsius for 60mins.
곡물백에 넣어 65도에서 60분간 당을 우려낼 것입니다.
Since I don't have a mash tun, put DME to the wort to add required sugar.
통이 없어 제대로 된 (완전곡물)매쉬를 할수 없기 때문에 몰트추출물로 보당해줍니다.
In the mean time, prepare water bottles in a fridge.
I use them to cool down the wort later.
그동안 냉장고에 차가운 물을 준비해두세요. (전날 준비하면 더 좋음)
워트를 칠링할때 쓸 것입니다.
When the wort starts to boil, measure the wanted grams of hops.
For rich aroma, I'll put a majority of hops nearly at the end of boiling. (@60, @10, @5)
No dry hopping at this time. People said Mosaic is not suitable for dry hopping.
워트가 끓기 시작하면 홉을 계량해 투입할 준비를 합니다.
아로마를 살리기 위해 대부분의 홉을 보일링 끝나기 직전에 넣을 거예요.
모자익 홉이 드라이호핑하면 비린내가 날수 있다고 해서 오늘은 안합니다.
Put hops into the wort depend on the hopping schedule.
스케줄에 따라 홉을 넣습니다.
No time to rest. Prepare sanitizing water.
I usually use one tablespoon of the no-rinse sanitizer for 4 liters.
그 사이 장비를 소독할 것입니다.
Drop every tool we need later.
필요한 모든 장비를.
Like air lock pieces.
에어록이라든지
Like a whisk. I use it for aeration.
에어레이션 할때 좋은 거품기도요.
Don't forget to sanitize a fermentation bucket and its lid.
가장 중요하게는 발효통과 뚜껑을 소독해줍니다.
This clarifying agent will help you get clearer beer.
Put it into boiling wort(one gram for 9 liters batch) 15mins before the end of boiling.
이 청징제는 생맥주 안의 불필요한 찌꺼기를 최대한 침전시켜 맥주를 맑게 해줄 거예요. 보일링 종료 15분 전에 넣어줍니다.
This is the toughest part for who don't have a wort chiller.
I prepare a big bucket and lots of ice packs to cool down the wort. Boiling the wort less than the designed batch and add cool water. It helps you chill the wort a little bit easier.
워트 칠러가 없는 저 같은 거지 홈브루어에게 가장 힘든 단계입니다.
큰 대야에 발효통을 통째로 넣고 찬물과 아이스팩을 넣어 식히고 있습니다.
혹은 원래 배치보다 적은 리터수로 보일링한 다음에 아주 차가운 물과 섞어도 온도를 빨리 떨어뜨리는데 도움이 됩니다.
Move the whisk vigorously! To give a fresh oxygen to yeasts.
I forgot to take a picture, but don't miss measuring the original gravity(OG) before pitching yeasts if you want to calculate the alcohol per voulme(ABV) in advance.
거품기로 워트에 산소를 충분히 넣어줍니다.
사진 찍는걸 깜박했는데 이 단계에서 초기비중 재는거 잊지 마세요.
This is the actual brewer who makes beer, not me.
이제 진짜 맥주 만들기는 이 녀석에게 맡겨야겠지요.
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