Make my best sweet stout!
The article is from : https://beerandbrewing.com/make-your-best-sweet-milk-stout/
grist :
4.8kg of Maris Otter
454g of pale chocolate malt(215L)
227g of Dehusked Carafa 3
227g of lactose
hops :
2 ounces(57g) of Fuggles at 20min
Ringwood yeast(Wyeast #1187)
When to add the lactose?
Flame-out of about five minutes left in the boil
(Stir in the lactose until dissolved, and then finish off the boil and chill as usual)
Key step :
Ferment cooler than usual for English ales(15 degrees celsius is a great starting point)
(OMG. It's not gonna be good until the next fall. It already hit up to over 20 degrees celsius in daytimes now.)
Carbonate? about 1.75 volumes.
(Cause slightly lower carbonation level will add an impression of sweetness)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
나이아가라 컬리지에서 맥주 공부를 시작한지도 2학기째다. 2학기 들어서 좀 정신이 들어서 홈브루잉을 개시하기로 했다. 첫학기때 살던 홈스테이집에서는 성미 고약한 집주인이 부엌도 못쓰게 하고 물세도 잔소리를 너무 해서 어차피 홈브루잉은 꿈도 못꿀 처지였...
-
In last summer, I tried to take BJCP entrance practice exam for fun and passed. link Now it's time to take it seriously. I'm going ...
-
학과에서 단체 견학으로 4/21부터 29까지 약 일주일 독일 뮌헨에 다녀왔다. 지난 학기 센서리 과목을 맡았던 아드리안 교수가 인솔했는데, 예전에 독일에서 수학한 경험이 있는 분이라 견학 프로그램을 알차게 짜주셔서 재밌게 다녀옴. 뮌헨에서 가장 유...
No comments:
Post a Comment